Blogartikel
05
 
07
 
2022

Geniet nog van het tijdelijk BTW-tarief van 6% op nieuwbouw

Geniet nu nog van het tijdelijk btw-tarief van 6% op nieuwbouw

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning of -appartement betaal je normaal gezien 21% btw op de constructiewaarde. De Federale overheid besliste evenwel om tijdelijk een verlaagd btw-tarief van 6% te heffen op nieuwbouwprojecten die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hiermee wil ze stimulansen geven aan de Belgische bouwsector, de consument tegemoet komen en de economie steunen.

 

Niet iedereen kan zomaar genieten van het laag btw-tarief. Er zijn een aantal voorwaarden aangekoppeld:

  • Er moet sprake zijn van de afbraak van een gebouw en de heropbouw van een woning. Het gesloopte gebouw moet dus niet perse “een woning” geweest zijn. Het afbreken en heropbouwen moet gebeuren door dezelfde persoon. Dat kan een particulier zijn, maar ook een bouwpromotor. De sloop moet omvangrijk zijn en op het volledige gebouw slaan.
  • Je moet je domicilie vestigen in de heropgebouwde woning. Het moet dan gaan om je enige woning die hoofdzakelijk als hoofdverblijfplaats wordt aangewend. Je moet voor minimum vijf jaar aan deze voorwaarde voldoen, anders zal je een deel van het genoten voordeel moeten terugbetalen. (bron: Fednot)

Een andere voorwaardeis dat de totale bewoonbare oppervlakte van de heropgebouwde woning niet groter mag zijn dan 200 vierkante meter (ook als het om een appartement gaat). Niet inbegrepen hierin zijn de badkamer, WC, gangen, trappen en garage.

 

Deze tijdelijke uitbreiding van het verlaagde btw-tarief voor afbraak en heropbouw is enkel geldig voor facturen uitgereikt voor 31 december 2023. Maar vertegenwoordigt een onmiskenbaar voordeel aangezien je dus kan genieten van 15% korting op je nieuwbouwproject wat een besparing van 35.000 à 40.000,00 betekent.

 

Geniet nu van dit voordeel en ontdek onze nieuwbouwwoningen en -appartementen in Jagershof Deerlijk (Sint-Lodewijk) en in de Brandstraat in Machelen-Zulte.

 

Wens je meer info over de nieuwbouwprojecten van Chapter George? 

Check www.chaptergeorge.be/#Te-koop

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.