Blogartikel
06
 
02
 
2024

Chapter George Stories #15 - een klant aan het woord

CHAPTER GEORGE STORIES #15 – Vincent Deganck en Delphine Vercruysse

Gezocht: een woning voor ons nieuw samengesteld gezin.

Gevonden: een echte thuis in een hele fijne woonbuurt.

Bijna 2 jaar geleden verhuisden Delphine, Vincent en hun 3 kinderen naar Bistierland in Deerlijk, op de grens met Harelbeke. Het nieuw samengestelde gezin zocht een leuke woning met 4 slaapkamers, volledig instapklaar en met een vlotte verbinding naar de snelweg en naar Kuurne en Kortrijk.

“We zijn per toeval op deze woning gebotst”, vertelt Vincent enthousiast. “En we waren meteen gecharmeerd door de leuke, rustige wijk, de vele faciliteiten en de nabijheid van winkels, scholen en het openbaar vervoer. Ook de Gavers liggen op een boogscheut en da’s een ware droom voor ons. We proberen toch onze conditie wat te onderhouden en dan is het leuk als je zo’n prachtig natuurdomein vlakbij vindt.”

Wat deze buurt echt bijzonder maakt, is de sprankelende energie die er heerst. Bewoners van Bistierland zijn niet bang om de handen uit de mouwen te steken en organiseren regelmatig evenementen die de buurt doen bruisen van leven. Van gezellige buurtbarbecues tot een sprankelende wintermarkt, er valt altijd wel iets te beleven.

“Da’s organisch gegroeid”, licht Vincent toe. “Buurman Wim en ik zijn in september 2022 met twee gestart met een Halloweentocht en vervolgens een paaseierenworp. Na een online bevraging groeide ons groepje uit tot een dynamische buurtcomité van zeven enthousiastelingen met als doel om een 6-tal activiteiten op jaarbasis te organiseren. Van een kubbavond, over een zomerdrink en een -BBQ tot nu recent een heuse wintermarkt. En hoewel het weer ons die avond parten speelde, was het toch een ongelooflijk succes met meer dan 500 aanwezigen. Ook van over de wijkgrenzen heen mochten we bezoekers verwelkomen, wat ons goesting geeft om het initiatief ook volgend jaar te herhalen.”

Die andere wijk van Chapter George, Jagershof in Deerlijk, werd vorig jaar door Radio2 uitgeroepen tot Beste Buurt van Vlaanderen. Wanneer we vragen of Bistierland ook ambities heeft om Jagershof naar de kroon te stoten, antwoordt Vincent:

“Wie weet… We doen er nu in ieder geval al alles aan om er een leuke buurt van te maken. Wie hier niet woont, vindt het een ietwat chique residentiële wijk, maar er wonen mensen met diverse achtergronden en sociale klassen waardoor er een leuke mix is die het beeld van een elitaire buurt tegenspreekt. Dus, als je op zoek bent naar meer dan alleen een huis, maar naar een warme thuis dan is Bistierland de plek waar je wilt zijn”, besluit hij met een glimlach.
De eerste wintermarkt was een onverhoopt succes met meer dan 500 aanwezigen

Wil je ook wonen in de deze leuke buurt? Wil je graag een bezoek brengen aan onze knappe kijkwoning?

Check www.chaptergeorge.be

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.