Partnerships
05
 
09
 
2021

Miix, project Ukkel Archipel

Miix, project Ukkel Archipel

Miix, waarin Chapter George een participatie heeft,  nam samen met partner LIFE, het voormalige kantoorgebouw van AstraZeneca over. Deze site is gelegen op een boogscheut van het station Calevoet te Ukkel, in een buurt in volle groei en ontplooiing. Dankzij haar hybride karakter -op 5 kilometer van de Grote Markt van Brussel en op fiets- en wandelafstand van het Ter Kamerenbos- is Ukkel al jaren een heel aantrekkelijke plaats om te wonen in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest.

Een gemengde en bruisende woonwijk.

In samenwerking met LIFE en de eigenaar van het aanpalende perceel, Cores,  werkte Miix de voorbije maanden en weken aan de heropwaardering van het leegstaande kantoorgebouw naar een gemengde en bruisende woonwijk. Op 23 februari vond een (digitaal) info moment plaats waarbij buurtbewoners en geïnteresseerden hun input konden meegeven vooraleer het masterplan werd gefinaliseerd.

De vergunningsaanvraag werd ingediend en intussen ontvankelijk verklaard. Bogdan & Van Broeck tekende het masterplan uit en samen met het gerenommeerde architectenbureau POLOArchitects ontwierpen ze de site op niveau van architectuur. Het bureau OMGEVING stond garant voor het landschap.

De oude kantoorgebouwen zullen plaatsmaken voor een autoluwe woonwijk met circa 135 wooneenheden (13500m² BVO), met een mix aan types: een aantal grondgebonden woningen, compacte studio's en 1-slaapkamerappartementen, ruime hoekappartementen, en penthouses. De gebouwen zullen ingebed worden in een kwalitatief omgevingsplan die de omliggende groenzones doortrekt in het plangebied.

 

Het garanderen van levens- en woonkwaliteit, en de focus op architectuur en duurzaamheid staan voorop in het verdere traject van dit project.

Miix draagt steentje bij tijdens COVID


De voorbije COVID tijd werden de leegstaande gebouwen gebruikt door een heelaantal VZW's en creatieve bedrijven. Zo werden er onder andere mondmaskers en handgels opgeslagen en verdeeld, die bedoeld waren voor de zomerkampen vanScouts en Gidsen Vlaanderen. Op die manier konden we ons steentje bij te dragen aan een veilige en welverdiende vakantie voor onze jeugd.

Archipel Uccle | Waking up among thetreetops? (archipel-uccle.be)

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.