Blogartikel
09
 
06
 
2022

Nu investeren in nieuwbouw: een slim plan

Nu investeren in nieuwbouw: een slim plan

 

Ondanks – of net omwille van - de fors gestegen grondstoffenprijzen, is het nu hét moment om te investeren in nieuwbouw. Wie wacht op een prijsdaling, is eraan voor de moeite…

De oorlog in Oekraïne en de naweeën van de coronapandemie zorgen voor voortdurende stijgingen van de prijzen in de bouwsector. Niet alleen de spectaculair opgelopen kosten voor grondstoffen en materialen, maar ook de duurdere transportkosten en geïndexeerde lonen zorgen ervoor dat hier niet snel een kentering zal in komen.

 

“Toch is het beter om een bouw- of renovatieproject gewoon verder te zetten”, zegt Niko Demeester, CEO van de Confederatie Bouw. “We weten immers niet qua prijzen wat de toekomst zal brengen, de hypothecaire rente is al bij al nog laag, investeren in vastgoed is nog altijd de beste investering en nieuwbouw of renovatie levert een fors lagere energiefactuur op.”

Deze energiebesparing is vooral van toepassing bij nieuwbouwprojecten. Kandidaat-kopers die risico’s willen vermijden en de energiefactuur laag willen houden, kiezen dan ook vooral voor nieuwbouwpanden. Deze grotere vraag heeft uiteraard een impact op de prijs. Wie dus speculeert op een daling van de grondstoffenprijzen, is eraan voor de moeite.

En aangezien de verwachte rentestijging er in het derde of vierde kwartaal van dit jaar wellicht zit aan te komen, is ook geduld hier een slechte raadgever. Wie een aankoop overweegt, wacht best niet te lang om een knoop door te hakken.  

Een grote extra troef bij Chapter George is de prijsgarantie bij ondertekening van het compromis.

“Wij werken met een vaste prijs vanaf de ondertekening vanaf het compromis, zonder verrassingen tijdens of bij de oplevering van het project”, zegt Stefan Wattez van Chapter George. “Zelfs al zouden de grondstoffen en bouwmaterialen nog duurder worden, de aankoopprijs blijft behouden Daarbij wordt uiteraard niet ingeboet op kwaliteit. Ook daar staat Chapter George garant voor.

Wens je meer info over de nieuwbouwprojecten van Chapter George? 

Check www.chaptergeorge.be/#Te-koop

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.