Blogartikel
21
 
06
 
2022

Een nieuwbouw kopen: casco of k(l)ant-en-klaar?

EEN NIEUWBOUW KOPEN: CASCO OF K(L)ANT-EN-KLAAR

Het topic is brandend actueel… Een woning kopen kost veel geld. Maar nu investeren loont zeker de moeite. Een daling van de energie-, grondstoffen- en materiaalprijzen zit er niet meteen in. En de verwachte extra rentestijging(en) maken lenen ook een pak duurder.

Wie op zoek is naar een energiezuinige nieuwbouwwoning heeft twee opties: kies je voor een ‘naakte’ cascobouw, dan koop je in feite enkel het skelet. Je kan dan flink besparen door de woning zelf af te werken volgens je eigen budget. Kies je voor een instapklare woning, dan word je op efficiënte wijze ontzorgd.

Casco? Hoezo?

Casco (wat Spaans is voor scheepsromp) betekent dat de woning wind- en waterdicht is. Een casco woning is dus als het ware een ‘schil’ of skelet: een dragende ruwbouwconstructie mét buitenschrijnwerk. Voor de binnenafwerking en -inrichting sta je zelf in.

Dit laat je uiteraard toe om de woning volledig in te richten volgens je eigen stijl, smaak, wensen en voorkeuren. Maar ook – en da’s niet onbelangrijk vandaag de dag – volgens je eigen tempo en budget. Handige doe-het-zelvers kunnen zo heel wat besparen. Het voordeel zit ‘m in de vrije keuze van goedkopere materialen dan wanneer het om een volledig afgewerkte zou gaan. Of in het feit dat je de afwerking kan plannen in functie van je budgettaire mogelijkheden. Ook de basisaankoop zal goedkoper zijn aangezien de notariskosten worden berekend op het aankoopbedrag.

Wie casco koopt en zelf de binnenafwerking en -inrichting coördineert, heeft best wat kennis van de bouwsector. Of laat zich bijstaan door iemand met expertise ter zake. Je staat dan immers zelf in voor de keuzes, offertes, werfopvolging, coördinatie en controle.

Instapklaar, zonder zorgen

Wie geen handige Harry is of er geen tot zijn familie of vriendenkring kan rekenen, doet er goed aan te kiezen voor een volledig afgewerkte en kant-en-klare woning. Ook wie weinig tijd heeft, is gebaat bij deze keuze.  Alles is volledig klaar binnen de afgesproken termijn. Geen gebel en gemail met fabrikanten en aannemers. Geen frustraties over het niet nakomen van leveringstermijnen. Geen zorgen over mogelijke mankementen als gevolg van een slechte plaatsing of afwerking.

 

Bij Chapter George bieden we beide afwerkingsmogelijkheden aan.

Kies je voor casco? Of heb je liever dat wij alles afwerken voor jou?

Check www.chaptergeorge.be/#Te-koop

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.