Blogartikel
25
 
10
 
2022

Chapter George Stories #4 - een partner aan het woord

Chapter George Stories #4 - MARKLAND architecten

Uitdagende projecten met een eerlijke en contextgebonden architectuur

In 2018 richtten Dennis Delvael, Kevin Huysentruyt en Steven Vanwildemeersch MARKLAND architecten op, een creatief platform in Kortrijk dat de opportuniteiten van opdrachtgevers vertaalt in een frisse no-nonsense architectuur. De drie vennoten, voormalige collega’s bij B2Ai architects, beschikken over complementaire expertises waaruit op organische wijze een succesvolle samenwerking is gegroeid. Inmiddels telt het team 7 medewerkers die diverse projecten realiseren voor zowel de private sector als voor projectontwikkelaars, zoals Chapter George.

Als jong architectenbureau zet MARKLAND voornamelijk in op reconversieprojecten met aandacht voor de erfgoedwaarde.

“Daarbij focussen wij ons op een slim gebruik van de ruimte. Niet minder, maar slimmer bouwen op plekken waar het logisch is”, vertelt Steven Vanwildemeersch. “We denken daarbij ook na over de context, de mobiliteit en de omgeving. We evolueren immers naar densere, gestapelde woonvormen en collectieve invullingen.”

Bij Chapter George wordt deze verfrissende visie wel geapprecieerd. MARKLAND tekende de plannen uit voor het nieuwe project, ‘De Hoogmolens’ in Waregem: 14 energiezuinige en moderne woningen met een gemeenschappelijke binnentuin worden gebouwd op de site van een voormalig metaalverwerkingsatelier met opslagloods.

“We houden wel van architecturale uitdagingen en bij Chapter George krijgen we de vrijheid om deze op onze eigen manier in te vullen. Uiteraard passend binnen het kader dat past bij dit type project”, vult Steven aan. “Het bouwteam van Chapter George toont veel waardering voor ons als architecten en laat ons toe om een nieuwe interpretatie te geven aan het ietwat klassiek bouwconcept van de traditionele verkavelingen.”

Wens je meer info over de nieuwbouwprojecten van Chapter George? 

Check www.chaptergeorge.be/#Te-koop

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.