Blogartikel
05
 
12
 
2023

Chapter George Stories #12 - partner aan het woord

CHAPTER GEORGE STORIES #12 – CAS architecten

CAS architecten, over een Constructieve en Aangename Samenwerking…

Al 15 jaar vormen Pieter-Jan Leenknecht en Jovanca De Bruycker met CAS architecten een divers en dynamisch bureau dat staat voor architectuur waarbij vorm, context en beleving hand in hand gaan. De projecten van het team van 12 medewerkers bestaande uit (ingenieur-)architecten, interieurarchitecten en een 3D artiest worden gekenmerkt door een fijn lijnenspel, niet als doel op zich maar als resultaat van een doorgedreven zoektocht naar architectuur in zijn meest pure vorm. Daarbij zijn ruimtegevoel, lichtinval en doorzichten essentieel.

De combinatie met een warm verhaal binnenin zorgt voor woningen waarin mensen graag vertoeven en de verwevenheid met de omringende context zorgt ervoor dat CAS architecten duurzame projecten realiseert die moeiteloos generaties kunnen trotseren. Net daarin vinden het architectenbureau en Chapter George elkaar en sluiten beider visies naadloos op elkaar aan.

Pieter-Jan: “Er is een duidelijk raakvlak tussen ons kantoor en Chapter George. Daarbij delen we dezelfde waarden met respect voor elkaars visie. Al werken we nog maar een tweetal jaar samen, toch voelt onze samenwerking al heel positief en organisch aan. We spreken duidelijk dezelfde taal, benaderen elkaar op een constructieve manier, to the point en hands-on met ruimte voor dialoog en een kritische noot. Het komt er voor ons op aan om als een écht bouwteam een project te doen slagen door kennisdeling en overleg.”

De activiteiten van CAS architecten situeren zich voornamelijk binnen het segment van het residentieel vastgoed, zowel voor de private bouwheer als voor projectontwikkelaars. Al bestempelt het kantoor deze laatsten liever als ‘woonontwikkelaars’.

“We hebben bewust gekozen om ons toe te leggen op residentiële architectuur in de brede zin. Voor een ‘woonontwikkelaar’ als Chapter George is het een uitdaging om onze ervaring in dit segment toe te passen op de specifieke woonvorm die hen eigen is. We waren dan ook zeer verheugd dat we de kans kregen om mee te werken aan het recente project Desselhof in Deerlijk, dat zowel kwalitatief als origineel is met een doordachte benutting van de beschikbare ruimte. We voelen dat bij Chapter George volop de kaart van de architectuur wordt getrokken. Daarin maken ze echt het verschil. Onrechtstreeks betekent dit dat we samen iets kunnen nalaten dat maatschappelijk een meerwaarde betekent. We zetten ons dan ook graag in om een professionele en duurzame relatie uit te bouwen gestoeld op een Constructieve Aangename Samenwerking”, besluit Pieter-Jan met de glimlach.

Nieuw Chapter George project Desselhof in Deerlijk - © CAS architecten

Wens je meer info over het nieuwe project Desslhof in Deerlijk of over de andere nieuwbouwprojecten van Chapter George? 

Check www.chaptergeorge.be

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.