Blogartikel
23
 
08
 
2022

Appartementen met een maximaal E-peil 20, goed voor het milieu én je portemonnee!

Appartementen met een maximaal E-peil 20, goed voor het milieu én je portemonnee!

 

Ben je ook van plan om te verhuizen naar of te investeren in een nieuwbouwappartement? Wil je wonen in het groen en in alle rust, maar toch heel centraal? Dan is ons woonproject Jagershof in Deerlijk precies wat je zoekt!

Het project - waarvan de voorverkoop reeds is gestart - omvat 20 hedendaagse, ruime en lichtrijke appartementen met 1 tot 3 slaapkamers en grote leefterrassen en/of tuinen. Gelegen aan weidse velden, maar tegelijkertijd met zicht op de kerktoren van Sint-Lodewijk in Deerlijk.

Gunstig E-peil

Het E-peil geeft de energiezuinigheid van je woning weer. Een gunstig E-peil is zowel goed nieuws voor het milieu als voor jouw portemonnee: je geniet niet alleen van een lagere energiefactuur – een onmiskenbare troef in deze tijden – maar ook van een teruggave van je onroerende voorheffing.

Real estate manager Bart Deneckere: "Onze appartementen voldoen aan deze voordelige energienorm dankzij een aantal inspanningen zoals de plaatsing van maar liefst 82 zonnepanelen, optimaal isolerende gevels en buitenschrijnwerk en ook regenwaterrecuperatie. Door het verlaagde E-peil van maximum 20 kan je gedurende 5 jaar genieten van een korting van 100% op je onroerende voorheffing. Een aanzienlijk duwtje in de rug van de overheid."

BTW-tarief van 6%

Bovendien is de aankoop van deze appartementen mogelijk aan een BTW-tarief van 6% indien je aan de voorwaarden voldoet.

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning of -appartement betaal je normaal gezien 21%btw op de constructiewaarde. De Federale overheid besliste evenwel om tijdelijk een verlaagd btw-tarief van 6% te heffen op nieuwbouwprojecten die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hiermee wil ze stimulansen geven aan de Belgische bouwsector, de consument tegemoet komen en de economie steunen.

Deze tijdelijke uitbreiding van het verlaagde btw-tarief voor afbraak en heropbouw is enkel geldig voor facturen uitgereikt voor 31 december 2023 (eventueel uitbreidbaar tot 2024). Maar vertegenwoordigt een onmiskenbaar voordeel aangezien je dus kan genieten van 15% korting op je nieuwbouwproject wat een besparing van 35.000 à 40.000 betekent.

Wens je meer info over de nieuwbouwprojecten van Chapter George? 

Check www.chaptergeorge.be/#Te-koop

Of contacteer Stefan Wattez via tel of Whatsapp 0470/88.50.50

LET’S CONNECT

Write or call george!

Hebt u een vraag of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

CALL OR MAIL GEORGE

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!
Er ging iets mis. Probeer het even opnieuw.